عضو کمیسیون انرژی مجلس گفتند: اتفاقاتی همچون حملات سایبری قابل پیش بینی است، پدافند غیرعامل اینها را پیشبینی میکند و دستورالعملهایی هم صادر میکند، اما همه این دستورها توسط دستگاههای اجرایی، اجرا نمیشود.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده مردم شهرستان های کازرون و کوه چنار و به نقل از خبرگزاری ایلنا، دکتر فریدون عباسی دوانی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در رابطه با نتیجه بررسیها در پی «اختلال در سیستم سوخترسانی کشور» گفتند: با پیشرفت علم و فناوری روشهای آفندی و پدافندی نوین هم به وجود میآید و کشورهایی که در حال رقابت چه آشکارا و چه در خفا هستند، دست به خرابکاری و آسیبرسانی به کشور مقابل میزنند.
ایشان ادامه دادند: اگر قائل به این باشیم که کشورهایی داریم که رقیب ما هستند و با وقوع انقلاب اسلامی در ایران موافق نبودند و با تلاشهایی از جمله تجزیه و تحمیل جنگ هم در مقابل ما موفقیتی در مسیر خواستههای خود بهدست نیاوردند اکنون این مبارزه با استکبار ادامه دارد و به شکلهای جدیدی که بیشتر غیرنظامی است دشمنان به کار خود ادامه میدهند.
نماینده مردم کازرون و کوه چنار در مجلس تصریح کردند: این مبارزه و حملات امروزه شکلهای متنوعی به خود گرفته که از جمله آنها میتوان به حملات سایبری، حملات زیستی، تهاجم اقتصادی، حملات شیمیایی و … اشاره کرد و این حمله هم پدیدهی جدیدی نبود.
دکتر عباسی دوانی با اشاره به عدم رعایت دستورالعملهای پدافند غیرعامل تاکید کردند: این اتفاقات قابل پیش بینی است، پدافند غیرعامل اینها را پیشبینی میکند و دستورالعملهایی هم صادر میکند، اما همهی این دستورها توسط دستگاههای اجرایی، اجرا نمیشود.
ایشان خاطرنشان کردند: اجرای دستورالعملهای پدافند غیرعامل هزینه دارد، با دوستان پدافند قبلا صحبت کردم شخصاً در این حیطه فعالیت داشتم و حتی برخی دستورالعملهای پدافند را خود من تهیه کردم و میدانم ساعتها و سالها دقت و بررسی انجام شده، اما آیا همهی این موارد در زمان کوتاه قابل اجرا است، خیر، چون هزینه دارد و برخی از مواقع هم دستگاههای اجرایی لازم نمیبینند تا برخی از این دستورها را انجام دهند.
ایشان افزودند: اما باید به خاطر داشته باشیم که حمله همیشه وجود خواهد داشت و در آینده هم به نظر من شاهد این چنین حملاتی خواهیم بود؛ ظرف ۲۰ سال گذشته این موارد را داشتیم از عوامل نفوذی، خرابکاری صنعتی، کنترل از راه دور هم بوده و در آینده هم خواهد بود. چرا؟ زیرا ما در راه مبارزه با استکبار استمرار داریم و روزبهروز هم درحال قدرتمندتر شدن هستیم. امروز ما به یک کشور با تجربه خصوصاً در زمینههای خرابکاری صنعتی و سایبری تبدیل شدهایم و میتوانیم این دستاوردها را در اختیار کشورهای دیگری که به دنبال آزادی هستند، قرار دهیم.
عضو کمیسیون انرژی در پاسخ به این سوال که «در کنار حمله سایبری، احتمال نفود و خرابکاری داخلی هم وجود دارد، این احتمال را قدر میدانید؟»، گفتند: هر چیزی ممکن است. تجربه شخصی من در ۲۵ سال گذشته این بوده که دشمنان در قطعاتی که ما نیاز داریم، خرابکاری میکنند و از مسیرهای خاص آنها را به داخل کشور انتقال میدهند. اجازه ساخت ابزار و دستگاه با آنها را به ما میدهند و پس از اتمام مراحل ساخت محصولات، آن زمان نرم افزارها و بدافزارهایشان را فعال میکنند.
ایشان ادامه دادند: این اتفاق هم میتواند به صورت خودکار انجام شود به این صورت که قطعات زمانبندی میشوند که مثلا بعد از ۳ سال به صورت اتومات شروع به خرابکاری کنند؛ هم میتواند به صورت عامل نفوذی شروع شود که بعضاً حتی خودشان هم از خرابکاریای که میکنند آگاهی ندارند. یعنی به فرد نرمافزاری میدهند و فرد فکر میکند برای موسیقی است. یا در یک آهنگ آن را مستتر میکنند ممکن است فرد در دستگاهی از آن استفاده کند و دستگاه این باگ را داشته باشد که فلشخور یا DVD خور باشد که آن بدافزار حتی از طریق یه مجموعه کارتونی وارد سیستم شود.
دکتر عباسی تصریح کردند: عموم این موارد از طریق رعایت دستورالعملهای پدافندی قابلیت جلوگیری دارند و باید این موارد را جدی بگیریم، از سوی دیگر همواره و در هر زمان باید آماده هرگونه حمله از سوی دشمنان باشیم و خود را در شرایط آمادگی نگهداریم.